معامله‌گری با استفاده از ضریب آلفا (Trading with Alpha)

معامله‌گری با استفاده از ضریب آلفا چیست؟

آلفا معادل بازده اضافه یک سرمایه‌گذاری در مقایسه با یک معیار یا شاخص تعریف می‌شود. این ابزار عملکرد یک سرمایه‌گذاری را با فرض ریسک قیمت یا نوسان در ارتباط با یک سرمایه‌گذاری مقایسه‌پذیر دیگر اندازه‌گیری می‌کند.

اگر آلفا مثبت باشد، سرمایه‌گذاری از شاخص بالاسری خود بهتر عمل کرده است و اگر منفی باشد یعنی از آن بدتر عمل کرده است.

برای مثال فرض کنید باب مدیریت یک صندوق که در بازارهای نوظهور سرمایه‌گذاری می‌کند را بر عهده دارد. کیت می‌خواهد در صندوق باب سرمایه‌گذاری کند. برای این منظور او از یک ابزار غربال‌گری صندوق‌های سرمایه‌گذاری استفاده می‌کند و متوجه می‌شود که آلفای صندوق باب برابر با منفی 1.5 است. این یعنی بازده صندوق باب از شاخص خود یعنی شاخص MCSI EAFE 1.5 درصد کمتر بوده است.

در واقع این عدد برای آلفا به کیت می‌گوید که به ازای میزان ریسکی که باب صندوق تحت مدیریت خود را در معرض آن قرار داده، عملکردش چندان مناسب نبوده است. به علاوه، این عملکرد سرمایه‌گذاری، هزینه‌های مدیریت صندوق باب را توجیه نمی‌کند. درنتیجه کیت تصمیم می‌گیرد که به جای صندوق باب در یک صندوق ETF کم‌هزینه سرمایه‌گذاری کند.

سرمایه‌گذاران در هنگام مقایسه آلفای صندوق‌ها بایستی توجه کنند که صندوق‌های مورد مقایسه در کلاس دارایی مشابهی سرمایه‌گذاری می‌کنند. مقایسه آلفای صندوقی که در یک صندوق بازارهای نوظهور سرمایه‌گذاری می‌کند با صندوقی که در اوراق قرضه شهرداری‌ها سرمایه‌گذاری می‌کند بی‌معنی است، چرا که این دو صندوق سطوح ریسک کاملاً متفاوتی را نمایندگی می‌کنند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا