مالیات بر عایدی سرمایه‌ای (Capital Gains Tax)

مالیات بر عایدی سرمایه‌ای چیست؟

مالیات بر عایدی سرمایه‌ای نوعی از مالیات است که از سوی دولت‌ها بر روی سودهای تحقق‌یافته ناشی از فروش دارایی‌ها با قیمتی بیش از قیمت خرید آنها توسط سرمایه‌گذاران و بنگاه‌های اقتصادی اعمال می‌شود. در واقع مالیات بر عایدی سرمایه‌ای از هر فردی که دارایی خود را با سود به فروش می‌رساند قابل‌اخذ است.

این مالیات صرفا در زمان فروش دارایی قابل‌پرداخت خواهد بود و طی دوره نگهداری دارایی، فارغ از مدت زمان آن یا قیمت روز دارایی، مشمول آن نمی‌شود.

قوانین و مقررات مرتبط با مالیات بر عایدی سرمایه‌ای در کشورهای مختلف با یکدیگر متفاوت است. در ایالات متحده این مالیات هر ساله بر خالص عایدی‌های سرمایه‌ای اعمال می‌شود. برای مثال فرض کنید یک سرمایه‌گذار، سهامی را با 2 هزار دلار سود و سهام دیگری را با هزار دلار زیان به فروش رساند. پس خالص عایدی سرمایه وی برابر با هزار دلار خواهد بود که مالیات با نرخ مشخصی که در حال حاضر برابر با 15 درصد است، بر روی آن اعمال می‌شود.

فروش ملک معمولا تا مبلغ مشخصی مشمول مالیات بر عایدی سرمایه‌ای نمی‌شود. همچنین اگر مالک برای مدت دو سال از پنج سال پیش از فروش خانه مالک آن باشد، یا اینکه ملک محل سکونت اصلی وی باشد و یا صاحب ملک طی دو سال اخیر از مالیات فروش ملک دیگری معاف نشده باشد، از شمول مالیات عایدی سرمایه خارج است.

اگر سرمایه‌گذاری، یک دارایی را پیش از گذشت یک سال از زمان مالکیت آن بفروشد، معمولا باید مالیات عایدی سرمایه بالاتری بپردازد. برای سرمایه‌گذارانی که از خرید و فروش اقلام برای امرار معاش استفاده می‌کنند نیز مالیات به صورت مالیات کسب‌وکار اعمال می‌شود و نه به صورت مالیات عایدی سرمایه.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا